İş Hukuku

İş dünyası, her ülkede olduğu gibi ülkemizde de oldukça çeşitlilik arz etmektedir. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışma zorunluluğu olması ve ülke ekonomisinin de ayakta durması adına iş hayatının büyük önem arz ettiği unutulmaması gerekir.

İş dünyasının çeşitliliği ve aktifliği, iş hayatında birçok hukuki uyuşmazlığı da beraberinde getirmektedir. İşçilerin ve işverenlerin beklentileri her geçen gün farklılaşmakta, aynı zamanda farklı karakterlerde birçok insanı bir araya getiren iş dünyası bir çok problemi de beraberinde getirmektedir.

İş hukuku, işçilerin işverenlerle olan ilişkilerini ele alıp düzenleyen hukuk dalıdır. İş hukuku kaynakları başında Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliklerden oluşan mevzuat gelmektedir. Kanunlardan başka, kanunların uygulanmasını göstermek veya kanunun emrettiği işleri belirtmek üzere tüzükler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca da kendi görev alanı ilgilendiren kanunların ve tüzüklerin uygulanmasını sağlamak üzere yönetmelikler çıkarılmaktadır.

İş dünyasında; işçilerin ve işverenlerin haklarının korunması oldukça elzemdir. İş Hukuku’nun profesyonel hizmet alınması gereken bir alan olduğu da unutulmamalıdır. Büromuz başta; işverenlere hukuki danışmanlık hizmeti verilmesi, İşe iade davalarının hazırlanması ve dava sürecinin takibi, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ve sair haklara ilişkin olarak açılacak davaların hazırlanması ve dava sürecinin takibi, hizmet tespit davalarının hazırlanması ve dava sürecinin takibi, iş sözleşmelerinin hazırlanması vb. süreçleri profesyonel olarak takip etmektedir.

Devamını Okuyun

Şua İzni Alacağı

Şua izni, radyoloji çalışanlarına verilen ek izin hakkıdır. Şua izni, kesintisi olarak kullandırılmalıdır. Şua izninin kullandırılmadığı takdirde işçiler şua izni alacağını talep edebilecekt..